Midweekstappen is nu een activiteit van De Ronsers vzw.

Voorbij

Links naar online foto-albums mogen gestuurd worden naar Roland Vansteelandt.
Een begeleidend tekstje mag. Geen foto's opsturen per mail noch per WeTransfer.

Woensdag 20 juli 2022, Diksmuide - Keiem
Tochtbegeleiding René Duran, Vlamertinge 

Het regende in Diksmuide, na dagen van verschroeiende hitte, toen 20 Midweekstappers verzamelden aan de voet van de IJzertoren. Maar om 10.00 u hield het op met regenen en pas om 17.00 u herbegon het. Tussendoor genoten zij van een weids, biljartvlak landschap, met luie koeien in de kale weiden. De IJzer en sporen van de Grooten Oorlog waren nooit veraf.
Foto's Johan Vereecke, Gent


Woensdag 15 juni 2022, Proven - Roesbrugge - Haringe
Tochtbegeleiding René Duran, Vlamertinge
De zon scheen overvloedig, 21 Midweekstappers hadden zich voorzien van water en zonnecrème, maar elk schaduwplekje was welkom. Robuuste kerktorens, groene weiden en de IJzer waren de stille getuigen van een zomerse wandeling.
Foto's Johan Vereecke, Gent

 

Woensdag 18 mei 2022
Noordpeene (F)

Tochtbegeleiding Emmanuel Maerten, Roeselare
Een 35-tal Midweekstappers maakte de sprong over de schreve en verkende het slagveld van de Slag bij Cassel (1677). De glooiende velden lagen er kurkdroog bij en de zomerse zon noopte de stappers af en toe tot een pauze in de schaduw. De namen van de dorpen en de teksten op de infoborden met veel Vlaemsch zorgden voor een aangenaam thuisgevoel.
Foto's Johan Vereecke, Gent

 

Woensdag 20 april 2022 Destelbergen
Tochtbegeleiding Johan Vereecke, Gent
Op deze zonovergoten lentedag kwamen 32 Midweekstappers uit hun kot. Ze genoten van een rustige wandeling in de Scheldevallei in de rand van Gent. En ze kwamen de Arteveldestad binnen langs een verrassende route die hen tot in het historische hart aan de Sint-Baafsabdij en Portus Ganda leidde. Bij de terugtocht naar Destelbergen konden ze, na een doortocht van het Begijnhof nog verpozen op een aloude bedevaartsplek waar onverwacht Poperingse gezangen opstegen… De afscheidspint, met zicht op het Damvalleimeer, deed uiteraard deugd.
Foto's Johan Vereecke, Gent


Woensdag 16 maart 2022
Ichtegem

Tochtbegeleiding: René Duran, Vlamertinge
Voor de eerste volledige dagwandeling na de coronapauze kwamen ongeveer 45 Midweekstappers uit hun kot. De beloofde zonnestralen bleven verscholen achter wolken van woestijnstof, maar dit kon de sfeer niet bederven. Ze genoten van weidse uitzichten over de akkers, met de kerktorens van Koekelare en Ichtegem als betrouwbare bakens. Ondertussen trokken de ploegen verse voren in de aarde en proefden schapen en koeien reeds de lente.
Foto's Johan Vereecke, Gent


Woensdag 16 februari 2022 namiddag
Na de noen: van Moen naar Moen.

Tochtbegeleiding Réjane Debrabandere (Aalbeke) en Emmanuel Maerten (Roeselare) 
Na een coronapauze hervatten we onze activiteiten met een namiddagwandeling in Moen en omgeving. Ruim 40 Midweekstappers trotseerden de wind en de glibberige paden, maar vers hemelwater bleef hen bespaard. Een indrukwekkende historische hoeve, het kanaal Bossuit-Kortrijk, het Orveytbos en het Mortagnebos vormden het decor, evenals weidse uitzichten over de glooiende akkers. Foto's Johan Vereecke, Gent.

Voorbij in 2021

Woensdag 17 november 2021 Vlamertinge
Tochtbegeleiding René Duran, Vlamertinge

Woensdag 20 oktober 2021

Het glooiende land van Streuvels 
Anzegem - Tiegem - Ingooigem…
Tochtbegeleiding Johnny Dhondt, Zulte


Foto's van Johan Vereecke Gent 

Woensdag 8 september 2021
We stapten onze  laatste midweektocht met het oude bestuur.
70 Midweekstappers lieten zich, na een warme babbeltocht, verwennen door een uitgebreide receptie in Hoeve Ter Kerst, Gits. 

De afscheidsspeech en een paar foto's vind je hier. 
Gerard Druwé uit Oostduinkerke toont hier zijn foto's