• Beperk je contacten
  • Blijf wandelen voor het te laat is!

Er komen andere tijden …

 

Midweektochten à la carte in 2021 


Datum nog onbekend
Midweekstappen à la carte - Startuur om 13.30 u
Aanmelden pas mogelijk vanaf een week voor datum.


Kust - Aimé Last (Jaak Perneel) 15 km Sportief
Middelkerke-Westende strand, zee en duinen

Samenkomst en start aan de Calidris, Strandlaan 1, Middelkerke. 
De Calidris is gelegen aan de tramhalte Westende Sint-Laureins.
De Calidris was oorspronkelijk een kinderhome waar tal van Brusselse kinderen vanaf 1902 hun vakantie doorbrachten. In 1987 kocht de gemeente Middelkerke de gebouwen om ze om te vormen tot een centrum van socio-culturele activiteiten.
We beginnen met een stevige strandwandeling omwille van de getijden. Verderop: het Normandpark, de Warandeputten, Sportpark Krokodiel, Warandeduinen, Warandetoren, Westende-bad en Sint-Laureinsduinen. Hier aanmelden.

Westhoek - René Duran en Emmanuel Maerten 14,5 km Recreatief 

Elverdinge, Galgenbossen en Poperingsevaart
Samenkomst en start aan de parking van het Agentschap Natuur en Bos, Gashuisstraat 2, Elverdinge, tegenover herberg De Vuile Seule die de woensdag gesloten is. Afscheidspint mogelijk in herberg Sint-Joris, recht tegenover de kerk in Vlamertinge op 2 km van de start.
Wie kan zich voorstellen dat in de Galgebossen, een gebied vol natuurpracht en rustgevende stilte, tot in de vroege jaren 1700 letterlijk galgen klaarstonden voor de veroordeelden…
De Galgebossen, 111 hectare, vormen een klein overblijfsel van een gigantisch woud dat zich ooit uitstrekte van Beselare tot Watou, maar tussen de 9de en 11de eeuw bijna volledig verdween. In tegenstelling tot de meeste bossen uit de omgeving werden de Galgebossen niet verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog, het was immers een rust- en uitvalsbasis voor het Engelse leger. Er bevonden zich een barak voor erediensten van The Church of England en een cinemazaaltje. De nabijgelegen Hospitaalhoeve deed dienst als medische hulppost. De Plankenroute of Plank Road verbond de bossen met het centrum van Vlamertinge, langs die weg trokken de soldaten naar het front.
De Poperingevaart is een vaart die Poperinge verbindt met de rivier de IJzer, gegraven in 1166 in opdracht van graaf Filips van de Elzas. De bovenloop van de Poperingevaart wordt gevormd door de Vleterbeek, die ontspringt aan de Katsberg in Frankrijk en vanaf Abele België binnenstroomt.
Hier aanmelden.

Leiestreek - Luc Delodder, 10 km Recreatief
Wakken, Oude-Mandelvallei en Baliekouter

Samenkomst en start op de parking van het provinciaal domein Baliekouter Ommegangstraat Wakken.
We stappen via de dorpskern naar het kasteel. Langs de visvijver van het Hondiuspark over de kouter van Markegem komen wij in de vallei van de Oude Mandel. Deze volgen wij tot aan de Mandel. Langs de oever wandelen we terug maken nog een lus door het provinciaal domein Baliekouter. Zo hebben wij een tiental kilometer in de benen en misschien goesting naar een drankje! Hier aanmelden.

Vlaamse Ardennen -


Scheldeland - Tony Vanderhaeghe, 12 km Recreatief 

Schelderode, bospartijen en Scheldevallei

Samenkomst en start op de parking rechts naast de kerk van Schelderode
We wandelen via het Makkegembos en het Bruinbos richting Baaigem. In deze periode van het jaar kunnen daar wellicht heel mooie herfstkleuren bewonderd worden, maar het kan er wel modderig zijn. Daarna trekken we door een gebied met wat landbouw en bos naar Vurste en Melsen. Daar zoeken we dan de mooie Scheldevallei op om uiteindelijk weer onze startplaats te bereiken, waar eventueel nog een drankje kan genomen worden in Cafe Casino (bij Piens). Iedereen is daar uiteraard vrij in. Vergeet de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen niet in deze coronatijden.
Baaigem en Vurste zijn deelgemeenten van Gavere, terwijl Melsen en Schelderode tot Merelbeke behoren. Hier aanmelden.


Brugse Ommeland - Roland Vansteelandt, 11 km Recreatief
Torhout, uit en in en rond het Groenhovebos

Samenkomst en start op de parking aan de overkant van paardenmanege Groenhove Bosdreef 8, hoek Torendreef, 8820 Torhout.
Het eerste deel van de tocht loopt westwaarts. We maken er kennis met relicten van het drevenlandschap van het Houtland. Het grootste deel van de tocht loopt door Groenhovebos (100 ha), dat door zijn lage ligging een waterbuffer is. Als extraatje genieten we van enkele informatieve wandelpaden door het privébos van het het Diocesaan Dienstenhuis domein Groenhove.

Hier aanmelden.