Midweekstappen is nu een activiteit van De Ronsers vzw.

December 2022

Woensdag 21 december 2022
Aalbeke, Preshoekbos en het LAR
Tochtbegeleiding Réjane Debrabandere en René Duran 0472 45 46 51

We wandelen twee lussen, vanuit het centrum van Aalbeke.

Vanuit het centrum van Aalbeke stappen we naar de Kapelhoek, steken de E17 over en gaan het Preshoekbos in. De aanleg van de E17 in 1968, van de E403 en het bijhorende knooppunt Aalbeke in 1977 waren zware ingrepen in het landschap. In het door de snelwegen afgesneden gehucht Preshoek werd het Preshoekbos aangelegd. Langs de hondenzone in dit bos trekken we naar het LAR.

Het LAR is een industriegebied gelegen in de dorpen Lauwe, Aalbeke en Rekkem. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 2,3 km² en wordt dagelijks door meer dan 72000 voertuigen gekruist doordat de E17 er dwars doorheen loopt. Boven die snelweg troont De Sjouwer, een standbeeld als aandenken aan de Vlaamse arbeiders die in de jaren 1940 iedere dag kilometers naar Frankrijk moesten lopen om er te werken. Via de Losfeldvoetweg keren we terug naar onze startplaats voor de middagpicknick.

In de namiddag wandelen we nog een korte lus: het is de kortste dag van het jaar en het zal dus vroeg donker worden. We stappen 7 kilometer tot aan de industriezone van Moeskroen. Nadien kunnen we nog wat gezellig napraten en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar uitwisselen.

Afstand 
In de voormiddag 9,65 kilometer en in de namiddag 7,5 kilometer.

Samenkomst
Café De Labberleute, Lauwsestraat 4, 8511 Aalbeke
Parking nabij de kerk.

Start om 10.00 u.
Op tijd komen is hoffelijk, er wordt niet gewacht op laatkomers.

Meebrengen: drank voor onderweg. Picknick voor 's middags. Lunchafval nemen we mee in de rugzak.

Aanmelden via de berichtenpagina van deze webstek.
De tochtbijdrage (1 euro) wordt onderweg opgehaald.
Gezelschapsdieren worden niet toegelaten.